Hogyan válassz parfümöt?

Némi segítséget adunk, ha éppen parfüm vásárlás előtt állsz. Nagy tévedés, hogy a parfüm megvételével csupán csak egy eszközt vásárolsz magadnak. Tudod, az összefüggések szabályos hálója mindenkire érvényes.

scent-sticks-fragrance-aromatic-161570.jpegMárcius első dekádja után is már világosan látszik, hogy a tavasz, lassan de biztosan átlépi a tél hagyta küszöböt. Világosság, még több fény öleli körbe a természetet, és a folyamat rád is hatással van. Elég, ha arra gondolsz, hogy a reggelek jobban indulnak, és napközben is egyre többet szívod magadba a napsugarak nyújtotta vitaminbombát.

Ilyenkor, tavasz közeledtével azon veszed észre, hogy a megújulás határozott lángja lobban fel testedben-lelkedben. Nem akarsz a hideggel azonosulni, színekkel töltöd fel a nappalait, keresed a kihívást, megtalálod a születést.

Az újdonság nyújtotta katarzis gyakran vásárlásba tobzódik, így kerülnek új cuccok, termékek a táskába, a gardróbba és a fürdőszobába. Levetkőzve a tél adta szunnyadós énedet, helyette a felfedezős, újdonságot akaró személyiséged költözik a naptárba.

Mi történik akkor, ha professzionális szintre akarod emelni a kiegészítők királynőjeként használt parfümöd beszerzését? Milyen szempontok alapján választod ki kedvenc permetedet, gondolva arra, hogy érzést, stílust és szerelmet is választasz.

  1. ÉVSZAK

Vásárláskor mindenképpen vedd fontolóra, hogy a naptári év, éppen melyik évszaka kopogtat ajtódon.

TIPP: tavasszal részesítsd előnybe a virágos illatokat, majd ahogy haladsz a nyár felé, gondolj a frissességre, az enyhítésként szolgáló citrus fajtákra.

  1. SZEMÉLYISÉG

Az energikus, örökmozgó személyiség bátran használja a fűszeres, fanyarkás illatokat. Ha a sport a központi mozgató erő az életedben, akkor inkább a friss, üde illatokkal próbálkozz. Elegáns, üzleties környezetben bátran nyúlj az édes, akár a vanília felé.

TIPP: figyelj az összhangra és a harmóniára. Ne erőszakold meg az amúgy sem alacsony hőfokon égő feltűnési jellemedet.

woman-girl-young-beauty.jpg

  1. CSÁBÍTÁS

Következzen pár esszencia magyarázat és hamar világossá válik minden.

levendula – biztonságot nyújt, segít az ellazulásban

alma – stresszcsökkentő hatású

gyömbér – totális vágykeltés

vanília – hódítás a négyzeten

fahéj – a tökéletes befolyásolás

TIPP: ne keverd össze a délelőtti tárgyalást, a délutáni fallabda edzéssel és az esti vacsorával.

  1. ALKALOM

Az eddig leírtakat egy laza mozdulattal a kukába is dobhatod akár, ha nem figyelsz arra, hogy milyen eseményre, alkalomra vagy hivatalos. Az sem mindegy, hogy ezen az összejövetelen milyen szerep hárul rád. Esküvőn ne használj zavarba ejtő, erős illatot. Üzleti tárgyaláson, ha csak is a siker lebeg a szemed előtt, akkor az eredményességet kísérje egy fűszeres vagy enyhén édes illat.

Randevúra vedd elő az ’egyszer élünk’ stílust, és bátran használj összetett, akár keleties illatvilágot. Családi eseményen a nevetés, boldogság szinonimáját fújd magadra egy virág képében.

TIPP: csak lazán, ne ess bele a túlgondolás, döntésképtelen kelepcébe. Ha kell, nyúlj a biztoshoz, ha kell, kísérletezz.

17201273_419137058420748_7862520585246168832_n.jpg

 

Te is, én is tudom, hogy írhatok neked hosszú szép sorokat, de nincs két egyforma bőr, amelyek egyformán viselkednek parfüm hatására. A bőröd, természet adta, naturális illata és a parfüm, csodás, sejtelmes világa minden esetben, így minden személynél, más és más elegyet alkotva viselkedik.

Vásárláskor próbálj ki 3-4 illatot, és nézd még órát múltán, hogy melyik, milyen jellemzőket mutat feléd. A legideálisabb megoldás, ha olyan illatmintákat használsz, melyek pár milis üvegcsében, többször is kiállhatják a próba idejét.